Pleisterwerk en raapwerk

Geld besparen, dat wilt u toch ook?

Bent u op zoek naar een professional voor pleisterwerk en raapwerk? Zoek dan niet verder. U bent bij Stucadoorsbedrijf de Vries aan het juiste adres. Heeft u bijvoorbeeld verbouwplannen en wenst u nieuw stucwerk op de muren om de ruimte weer fris te laten ogen? Onze professionele stucadoors zorgen voor een goede voorbehandeling van uw muren. Zo kan het stucwerk goed hechten en gaat deze jaren mee! Voor wij het stucwerk aanbrengen, kunt u kiezen uit diverse soorten stucwerk. Wij adviseren u graag over het juiste pleisterwerk dat past bij uw levensstijl. Welke soort u ook kiest; u kunt altijd een prachtig eindresultaat verwachten.


Wat is pleisterwerk en raapwerk?


Wellicht vraagt u zich af; ‘wat is pleisterwerk en raapwerk?’. Wij leggen het u graag uit! Hebben we het over stucwerk, dan komen de termen raapwerk en pleisterwerk vaak voorbij. Maar wat is het precies en wat is het verschil tussen beiden? Laten we beginnen met raapwerk. Heeft u last van scheve of erg beschadigde muren of plafonds? Dan kan dit hersteld worden middels raapwerk!

Met raapwerk kunt u ruwe muren en plafonds vlak en waterpas maken door hier een dikke laag gipsmortel of specie aan toe te passen. U kunt het eigenlijk zien als niets meer dan een extra dikke laag pleister. Voor het allermooiste resultaat moet dit nog wel afgewerkt worden.

Heeft u echter kleine beschadigingen aan de muren of het plafond, of wilt u deze mooi glad maken? Dat kan middels pleisterwerk. Hiervoor wordt een dunne laag stucwerk gebruikt die bestaat uit gipsmortel. U kunt glad pleisterwerk toedienen als een afwerking voor muren en plafonds, maar ook als onderlaag voor bijvoorbeeld behang, sierpleister of een saus/ verf laag. Tevens kunnen wij ook uw gevel bepleisteren.Offerte aanvragen .

Meest voorkomende soorten pleisterwerk en raapwerk

Wij vertellen u graag meer over de meest voorkomende soorten aan pleisterwerk en raapwerk. Allereerst kunt u kiezen voor ‘standaard stucwerk’ of ook wel glad pleisterwerk genoemd. Hier maken wij uw muren glad. Wij voeren het stucwerk op twee manieren uit: glad pleisterwerk dat behangklaar of overschilderbaar is. Uw wand en plafond worden volledig strak gestuct en komt zo vrij van de geringste oneffenheden. Glad pleisterwerk is tegenwoordig erg populair als afwerkingsmethode voor een stijlvol en strak plafond. Deze afwerking is in ieder interieur mogelijk en laat de ruimte nóg meer spreken! Zie het als de perfecte basis voor de verdere inrichting.

Schuurwerk in uw interieur?

Een klassiek ogend pleisterwerk is schuurwerk. Schuurwerk past in elk interieur! Dit stucwerk kenmerkt zich door een lichte, zichtbare slag in het eindresultaat. Dit noemen we ook wel ‘vlammen’. Deze luxueuze afwerking resulteert in een warme en chique uitstraling die niet overgeschilderd hoeft te worden. Bevindt u zich echter in een huishouden waar er gerookt wordt of waar kinderen opgroeien? Dan is schuurwerk minder geschikt vanwege het kwetsbare karakter. Is dit niet het geval? Dan helpt Stucadoorsbedrijf de Vries u graag! Bij ons bent u verzekerd van hoge kwaliteit én garantie op ons geleverde werk.

Of kiest u voor raapwerk?

Kiest u liever voor raapwerk in uw interieur dan pleisterwerk? Dat kan ook! Wij van Stucadoorsbedrijf de Vries helpen u graag. Onder raapwerk wordt verstaan dat wanden vaak op de kale steen dikker gestukadoord worden; tot 4 á 5 centimeter. Vaak wordt raapwerk toegepast om grove oppervlakten (gemetselde) wanden en plafonds met een betrekkelijk dikke laag gipsmortel vlak en strak te maken of om op een bepaalde maat te komen. Bijvoorbeeld in een badkamer of keuken om hier de wanden haaks en waterpas te krijgen ten behoeve van het aan te brengen tegelwerk! Het resultaat is altijd feilloos en om door een ringetje te halen. Raamwerk leent zich ook uitstekend om scheve muren of plafonds weer recht te maken; dit noemen we ook wel ‘uitrapen’.

Onze diensten

Voor pleisterwerk en raapwerk kunt u bij Stucadoorsbedrijf de Vries terecht voor de volgende diensten;

- Pleisterwerk aan het plafond
- Muren bepleisteren
- Pleisterwerk buiten
- Pleisterwerk aan buitengevel

Geïnteresseerd? Neem contact op!

Wilt u graag dat Stucadoorsbedrijf de Vries het pleisterwerk en raapwerk voor u regelt? Dat kan! Wij helpen u graag. Neem gerust contact op bij vragen en / of opmerkingen en bekijk ook zeker onze projecten voor een indicatie van ons werk!


Terugbelverzoek

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.